Ілюстрація REUTERS

Бельгійська поліція застосувала сльозогінний газ і водомети проти учасників акції протесту правих сил, які виступають проти нелегальної міграції у Європі.

Читайте такожКороль Бельгії прийняв відставку незгодних з пактом про мігрантів міністрів - ЗМІ

Більше тисячі протестувальників зібралися в районі Брюсселя, де розташовані будівлі структур ЄС, повідомляє агентство Анадолу.

Відео дня

Маніфестація, яка проходила за закликом ультраправих фламандських організацій, спочатку була заборонена владою, але пізніше її ініціатори отримали дозвіл. Учасники акції йшли, вигукуючи гасло: "Наш народ перш за все".

Одночасно в місті пройшла "Контрманіфестація за Марракеш" - прихильників пакту ООН, в якій взяли участь кілька сотень осіб.

Ілюстрація REUTERS

Як повідомляє Reuters, за даними поліції, близько 5,5 тисячі осіб пройшли маршем в рамках масштабнішої акції протесту, організованої фламандськими правими партіями в тій частині столиці, де розташовані основні інститути Європейського Союзу.

Також в центрі міста пройшла контрдемонстрація, в якій брали участь близько 1 тисячі осіб, організований лівими угрупованнями та неурядовими організаціями.

Як повідомлялося, 10 грудня в Марокко 164 держави підписали Глобальний пакт про безпечну, упорядковану та регульовану міграцію, який вперше встановлює загальносвітові стандарти поводження з трудовими мігрантами. Пакт не має обов'язкової юридичної сили.

Документ критикували багато європейські політики, які казали, що його норми можуть призвести до збільшення кількості мігрантів у Європі.