Росія зайняла територію в Сирії, яку покинули США / Миністерство оборони РФ

Військові Росії увійшли в регіон на Півночі Сирії, який раніше був під контролем США і курдських сил, яких підтримував Вашингтон.

Останні вирішили, що просто віддадуть контроль над територіями після того, як президент Дональд Трамп оголосив про рішення вивести американських солдатів з Сирії, пише Newsweek.

У Міністерстві оборони РФ швидко похвалилися "здобутим" регіоном і опублікували відео, на якому видно, як машини російської військової поліції їдуть вулицями на околицях міста Манбідж, яке розташоване на північному сході провінції Алеппо. З 2011 року, коли почалася сирійська громадянська війна, різні сили брали Манбідж під свій контроль. Донедавна воно лишалося на передовій трьох конкуруючих війскових кампаній у Сирії.

Відео дня

Читайте такожДерждеп заявив про знищення США 99% сил "Ісламської держави"

Однак, "Сирійські демократичні сили" поступилися своїми позиціями військам режиму Башара Асада, який підтримуют Росія й Іран. Опозиціонери вирішили це зробити через страх початку наступу армії Туреччини після того, як США завершать виведення 2 тисяч своїх солдатів з Сирії.