За попередніми даними, загинули п'ять осіб / фото Al Arabiya

Під час параду в провінції Лахдж в Ємені проіранські повстанці-хусити за допомогою безпілотників атакували генералів, скинувши на них бомбу.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на місцеві ЗМІ.

Читайте такожNational Interest: Україна потрапила до списку місць можливого початку Третьої світової війни

Відео дня

Парад проходив на території військової бази в районі аль-Ахад. Відзначається, що внаслідок скидання з безпілотників вибухового пристрою загинули кілька людей. За даними саудівського каналу Аль-Арабія, загинули п'ять осіб, ще кілька отримали поранення. На хуситському каналі Аль-Мазіра заявили, що цілилися у "керівництво загарбників".

На даний момент немає інформації, чи під час теракту на параді були присутні військові з Саудівської Аравії або ОАЕ. Нагадаємо, ці дві країни очолюють коаліцію, яка три роки тому увійшла до Ємену заради відновлення влади президента Абд-Раббу Мансура Хаді.

У грудні проіранські повстанці та уряд, що підтримується саудитами, під тиском Заходу погодилися припинити воєнні дії, однак напруга продовжує зростати.

Як повідомляв УНІАН, американські сенатори більшістю голосів підтримали резолюцію, в якій говориться, що США припиняють надавати всіляку військову допомогу Саудівській Аравії у громадянській війні в Ємені.