Вашингтон буде співпрацювати з тимчасовим президентом Венесуели / Facebook - U. S. Department of State

США будуть підтримувати відносини з Венесуелою, незважаючи на рішення Ніколаса Мадуро про розрив дипломатичних відносин з Вашингтоном. Адміністрація США готова надати підтримку виконуючому обов'язки президента Хуану Гуайдо.

Читайте такожПолітична криза у Венесуелі: масові протести, спроба усунення Мадуро і реакція світу (відео)

«США будуть підтримувати дипломатичні відносини з Венесуелою через уряд тимчасового президента Хуана Гуайдо. США не визнають режим Мадуро. США не вважають, що колишній президент Ніколас Мадуро має законні повноваження для розриву дипломатичних відносин», - йдеться в повідомленні прес-служби Держдепартаменту США в Facebook.

Держдеп також заявив про готовність вживати відповідних заходів, аби притягнути до відповідальності будь-кого, хто поставить під загрозу безпеку його дипмісії та її персоналу.

Вашингтон також закликав збройні сили та органи безпеки Венесуели продовжувати захищати «добробут усіх громадян Венесуели, так само як і громадян США, а також інших іноземних громадян у Венесуелі».

Нагадаємо, у Венесуелі, 10 січня, відбулася інавгурація президента Ніколаса Мадуро. Він став президентом країни вже вдруге, після виборів 20 травня 2018 року. ЦВК Венесуели оголосив про перемогу чинного президента, який набрав близько 70% голосів виборців. Таким чином, Мадуро забезпечив собі перебування на посаді президента Венесуели до 2025 року.

Це поклало початок масовим заворушенням і спробі зміни влади в країні. Події почали розвиватися стрімко: лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе президентом Венесуели, Національна асамблея оголосила Гуайдо виконуючим обов'язки президента країни.

США відразу ж визнали легітимність Гуайдо. Ніколас Мадуро у відповідь заявив про розрив дипломатичних відносин з США. Він дав американським дипломатам 72 години, щоб покинути країну.