Вільям Барр / REUTERS

Сенат Конгресу США затвердив Вільяма Барра на посаді голови Мін'юсту.

Як передає Голос Америки, на цю посаду Барра висунув президент Дональд Трамп.

Барр, який працював генпрокурором при президентові Джорджі Буші-старшому, змінить на посаді Джеффа Сешнса, якого президент відправив у відставку через його рішення відсторонитися від розслідування по "російській справі".

Відео дня

В ході слухань щодо затвердження його кандидатури сенатори-демократи висували Барру претензії з приводу написаної ним у минулому році службової записки з критикою на адресу спецпрокурора Роберта Мюллера і його розслідування про можливе перешкоджання правосуддю з боку Трампа.

Читайте такожBBC: Розслідування змови Трампа з Росією під загрозою після звільнення генпрокурора США

Барр заявив, що записка мала "обмежену сферу використання", та запевнив, що дозволить спецпрокурору завершити розслідування без будь-якого втручання.

Як очікується, багато демократів виступлять проти кандидатури Барра через побоювання, що він може не повністю оприлюднити результати розслідування Мюллера. Однак його затвердження майже гарантовано, оскільки Сенат контролюють республіканці.

Передбачається, що Барр буде підтримувати жорстку імміграційну політику Трампа.

Як повідомляв УНІАН, на початку листопада минулого року генеральний прокурор США Джеф Сешнс подав у відставку на прохання президента Дональда Трампа.