Ніколас Мадуро / REUTERS

Ніколас Мадуро, якого США та більшість країн ЄС не визнають президентом Венесуели, наказав закрити кордон з Бразилією, всього за кілька днів до того, як лідери опозиції планують доставити іноземну гуманітарну допомогу, яку він відмовився прийняти.

Мадуро заявив у четвер по державному телебаченню, що також розглядає можливість закриття кордону Венесуели з Колумбією, повідомляє Bloomberg.

Читайте такожУ Венесуелі закатували десятки людей, які не підтримують режим Мадуро - правозахисники

Відео дня

Лідери опозиції заявляють, що планують організувати каравани для доставки допомоги у Венесуелу з Колумбії і Бразилії.

На думку Мадуро, ця допомога повинна була підірвати і повалити його. Він каже, що Венесуела не потребує таких поставок.

Як повідомляв УНІАН, 10 січня Ніколас Мадуро вступив на посаду президента Венесуели після переобрання на другий термін. США і держави Латинської Америки назвали його узурпатором влади, який привів цю країну до гуманітарної кризи.

21 січня у столиці країни Каракасі група військових зажадала усунути президента від влади і закликала громадян країни приєднатися до акцій протесту. 23 січня лідер опозиції Гуайдо проголосив себе виконуючим обов'язки глави держави.

Читайте такожУряд Мадуро доручив компаніям відкрити рахунки в Росії - ЗМІ

Мадуро назвав це державним переворотом, організованим Вашингтоном, і оголосив про розрив дипломатичних відносин з США. Він заявив, що не має наміру залишати посаду президента Венесуели до закінчення строку повноважень у 2025 році.

26 січня державний секретар США Майк Помпео заявив, що Китай і Росія підтримують режим Мадуро у Венесуелі з наміром повернути мільярди доларів, вкладені в його режим.

31 січня Європарламент визнав Гуайдо законним тимчасовим президентом Венесуели. Також Гуайдо як легітимного президента Венесуели визнали США, Канада, країни Латинської Америки. 4 лютого президент Франції, керівники урядів Іспанії та Австрії, міністри закордонних справ Великобританії, Данії та Латвії заявили про визнання Гуайдо тимчасово виконуючим обов'язки президента Венесуели.

Міністерство закордонних справ України закликає керівників політичних сил Венесуели провести демократичні вибори і запобігти розв'язанню політичної кризи силовими методами.