Дональд Туск / REUTERS

Голова Європейської ради Дональд Туск назвав раціональною пропозицію про перенесення крайнього терміну реалізації «Брекзиту».

Читайте такожВлада Євросоюзу хоче відкласти британський «Брекзит» на два роки - ЗМІ

«Я вірю, що в ситуації, в яку ми потрапили, перенесення термінів було б раціональним рішенням, однак прем'єр-міністр Тереза Мей впевнена, що цього сценарію вдасться уникнути», - заявив він, виступаючи на прес-конференції в рамках саміту ЄС і Ліги арабських держав.

Відео дня

«Очевидно, що якщо більшість у Палаті громад не підтримає угоду, ми зіткнемося з хаотичним "Брекзитом" або перенесенням строків. Це об'єктивні факти, а не наша позиція», - заявив Туск, передає kommersant.

Як повідомляв УНІАН, британські ЗМІ дізналися, що уряд Великобританії вивчає можливість перенесення терміну виходу країни з Євросоюзу на два місяці. За їхніми даними, прем'єр-міністр Тереза Мей може попросити ЄС про відстрочку «Брекзиту», якщо до 13 березня британський парламент не схвалить проект угоди про умови виходу з ЄС.

Парламент Великобританії не підтримує план уряду з виходу країни з ЄС, при цьому Євросоюз відмовляється вносити поправки у вже досягнуту угоду за умовами «Брекзиту». Британські парламентарії повинні повторно проголосувати за черговий варіант угоди до 12 березня.