REUTERS

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Еббот в парламенті країни заявив, що після катастрофи рейсу MH17 на Донбасі вів переговори з Нідерландами про спільне розгортання військ на сході України. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на The Australian.

У серпні 2014 року The Australian писав, що Еббот був "готовий відправити в Україну 1000 австралійських військовослужбовців" в рамках спільної операції з Нідерландами, щоб забезпечити безпеку на місці краху лайнера MH17.

За даними видання, були підготовлені "детальні плани" розгортання військ, однак згодом Еббот відмовився від цієї ідеї.

Відео дня

Читайте такожМіністр закордонних справ Австралії описала Путіна смайлом

"Ми говорили з голландцями про спільну операцію", - сказав Ебботт, відповідаючи на питання представника опозиції в парламенті. При цьому він зазначив, що не піднімав питання про чисельність контингенту. "Це питання виникло в результаті важливої і вкрай необхідної дискусії між нашими і голландськими військовими про захист наших життєво важливих інтересів", - додав прем'єр.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, було збито 17 липня на території України в районі населеного пункту Грабово в Донецькій області. За попередніми даними, лайнер був збитий терористами "ДНР" із зенітно-ракетної установки "Бук-5М". В результаті падіння загинули 298 осіб, у тому числі 85 дітей. Більшість пасажирів були голландцями, в числі загиблих були також громадяни Австралії.