Ілюстрація / REUTERS

Лідери країн-членів Європейського Союзу зустрінуться 10 квітня, щоб обговорити вихід Великобританії зі складу ЄС.

Про це в п'ятницю, 29 березня, після того, як британський парламент утретє відхилив угоду про Brexit, оголосив голова Європейської Ради Дональд Туск, пише DW.

"Зважаючи на відхилення Палатою громад угоди про вихід (Великобританії з ЄС - Ред.), я вирішив скликати Європейську Раду 10 квітня", - повідомив Туск.

Відео дня

У свою чергу, речник Єврокомісії заявив, що ЄС дав Лондону час до 12 квітня, щоб надати інформацію про подальші кроки Великобританії. "Сценарій виходу (Великобританії з ЄС - Ред.) без угоди тепер є імовірним сценарієм. ЄС (...) тепер повністю готовий до сценарію без угоди опівночі 12 квітня", - йдеться в заяві.

Читайте такожДжонсон заявив про «смерть» угоди Мей щодо Brexit

Нагадаємо, Палата громад британського парламенту 29 березня провела чергові дебати щодо угоди про вихід Великобританії зі складу Європейського Союзу. В результаті обговорення депутати вже втретє відхилили підготовлену урядом угоду: проти проголосували 344 депутати, за - 286.

Раніше ЄС погодився перенести дату виходу Великобританії зі складу Євросоюзу до 22 травня за умови, якщо Палата громад британського парламенту схвалить угоду щодо Brexit. Якщо британські законодавці не зможуть затвердити договір, то ЄС згоден відкласти Brexit до 12 квітня. До цієї дати Великобританія повинна буде надати Європейській Раді інформацію про можливі сценарії своїх подальших дій.

Раніше Brexit був запланований на 29 березня 2019 року.