Президент США Дональд Трамп \ REUTERS

Кількість американців, які підтримують президента США Дональда Трампа, впала на три процентних пункти - до найнижчого показника 2019 року після публікації доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера.

Читайте такожТрамп про розслідування втручання Росії у вибори: "От і кінець мого президентства"

Про це повідомив Reuters з посиланням на спільне дослідження зі службою Ipsos. Згідно з опитуванням, 37% дорослого населення США підтримують Трампа, в порівнянні з 40% в аналогічному опитуванні, проведеному 15 квітня, і відповідають найнижчим показникам в році.

Відео дня

Крім того, 50% опитаних американців вважають, що «хтось з кампанії Трампа працював з Росією, щоб вплинути на вибори 2016 року». У свою чергу 58% заявили, що президент «намагався зупинити це розслідування». 40% респондентів вважають, що президента варто залучити до процедури імпічменту, 42% заявили, що не варто цього робити.

Опитування Reuters і Ipsos проводилося онлайн англійською мовою по всій території США. Опитування було проведено з участю 1005 дорослих громадян, з яких 924 були ознайомлені з доповіддю Мюллера.

Як повідомляв УНІАН, 18 квітня в США опублікували доповідь спецпрокурора Мюллера про втручання Росії в американські вибори.