Укладення фіктивних шлюбів - серйозний злочин / фото УНІАН

Влада США заарештувала 50 осіб у зв'язку з масштабною шлюбною аферою, націленою на обхід імміграційного законодавства.

Як повідомляється в тексті звинувачення, який був складений на минулого тижня, організатори схеми базувалися в штаті Техас, а залучені в ній були люди, які проживали в цьому штаті та у В'єтнамі, пише Голос Америки.

Згідно з судовими документами, охочі отримати посвідку на проживання в США зверталися в організацію під керівництвом Ешлі Єн Нгуєн і платили за послуги від 50 до 70 тисяч доларів.

Відео дня

Замовникам підбирали пару серед американських громадян, які співпрацювали з організацією й отримували за це частку винагороди. У деяких випадках вони також знаходили нових громадян, охочих узяти участь у схемі.

Щоб заявки на отримання посвідки на проживання виглядали правдоподібніше, організація допомогла замовникам оформити альбоми з весільними фотографіями та надавала фальшиві документи, пов'язані з податками, оплатою комунальних послуг та даними про працевлаштування.

Читайте такожВеликий корупційний скандал в США: 50 осіб запідозрили у хабарництві за навчання дітей, серед них дві голлівудські зірки

У справі висунуті різні обвинувачення щодо 96 осіб, у тому числі в укладанні фіктивних шлюбів, шахрайстві з використанням пошти, наданні неправдивих свідчень під присягою і маніпулюванні свідками.

"Укладення фіктивних шлюбів - серйозний злочин. Служба громадянства та імміграції зберігає тверду відданість забезпеченню національної безпеки, суспільної безпеки й об'єктивності імміграційної системи", - йдеться в заяві директора імміграційної служби Г’юстонского округу Тоні Брайсона.

За словами прокурорів, серед учасників схеми були пари, які ніколи не проживали разом і не збиралися це робити, пари, що познайомилися лише перед подачею заяви на укладення шлюбу, і ті, хто уклав шлюб згідно з фінансовою угодою, укладеною з організацією Нгуєн.

Процес отримання посвідки на проживання для чоловіків і дружин громадян США вельми клопіткий: Служба громадянства та імміграції вимагає надати такі документи, як свідоцтво про укладення шлюбу, контракт на спільну оренду житла або документи про спільне володіння житлом, фінансові документи, а також письмові заяви людей, які б підтверджували, що заявники дійсно перебувають у шлюбі.

Крім того, подружжю необхідно заповнити різні анкети і пройти співбесіди, де їх попереджають, що надання неправдивої інформації загрожує кримінальним переслідуванням.

Раніше УНІАН повідомляв, що президент США Дональд Трамп планує позбавити права на отримання американського громадянства дітей негромадян країни або незаконних мігрантів, котрі народилися на території США.