Ангела Меркель / REUTERS

Канцлер Німеччини Ангела Меркель (Angela Merkel), яка відправилася за тиждень до виборів у Європарламент у Хорватію, щоб підтримати партію Хорватський демократичний союз, закликала до боротьби з правими популістами в європейській політиці.

"Ми повинні рішуче протистояти течіям, які зневажають цінності, на яких заснована Європа", - заявила бундесканцлер в суботу, 18 травня, у Загребі після зустрічі з прем'єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем. Про це повідомляє DW.

"Патріотизм і Європейський Союз - це не протилежності. Націоналізм - ворог європейського проекту", - додала глава уряду ФРН.

Відео дня

Читайте такожМеркель: Європа повинна протистояти Китаю, Росії і США

Коментуючи політичний скандал в Австрії, який призвів до відставки віце-канцлера країни Хайнца-Крістіана Штрахе, обвинуваченого у корупційній змові з багатою росіянкою, і розпуску правлячої коаліції Меркель також підкреслила необхідність боротися тенденціями, властивими правому популізму.

"Мова йде про ситуації, в яких меншини не отримують захисту, елементарні права людини ставляться під сумнів, а продажність політики починає грати важливу роль", - зазначила політик.