REUTERS

Профільні комітети Парламентської асамблеї Ради Європи розглянули питання про повноваження делегації Російської Федерації і рекомендували підтвердити їх без санкцій, які залишалися дозволеними після резолюції Асамблеї.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на рішення комітетів.

Читайте такожУ Держдумі Росії допустили участь у ПАРЄ кримських "депутатів"

Відео дня

Відзначається, що Моніторинговий комітет ПАРЄ, який розглядав питання порушень принципів Ради Європи з боку Росії і членів російської делегації, не знайшов підстав пропонувати асамблеї накладати на росіян які-небудь обмеження.

Регламентний комітет, який розбирався з присутністю у складі делегації РФ депутатів, які голосували за анексію Криму, а також обраних з урахуванням голосів кримчан, взагалі відмовився від доповіді.

Тому повноваження депутатів від Росії майже гарантовано будуть підтверджені навіть без тих обмежень, які залишалися доступними після скандального рішення ПАРЄ, впевнені в «Європейській правді».

Як повідомляв УНІАН, 25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію "Посилення процесу прийняття рішень Парламентською асамблеєю щодо повноважень та голосування". Документ підтримали 118 парламентаріїв, проти були 62, 10 утрималися. У зв'язку з цим рішенням механізм запровадження санкцій, який у ПАРЄ діяв до цього, скасовано.

Прийняття резолюції створює можливість для зняття санкцій з російської делегації. Тепер делегація РФ зможе брати участь у роботі асамблеї без виконання яких-небудь умов, що стосуються відновлення територіальної цілісності і суверенітету України, зокрема, припинення окупації Криму і окремих частин Донбасу.

Російська делегація подала заявку на участь в поточній сесії ПАРЄ.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що українська делегація оскаржила повноваження російської делегації в ПАРЄ.