REUTERS

США на підставі розслідування прийшли до висновку, що режим Асада 19 травня застосував хлор в якості хімічної зброї в ході операції в сирійській провінції Латакія.

Читайте такожСША посилили санкції проти російських компаній, які підтримують режим Асада в Сирії

Про це заявив держсекретар США Майк Помпео на прес-конференції в Нью-Йорку в четвер, 26 вересня, передає Deutsche Welle.

Відео дня

За словами Помпео, ця хімічна атака була зроблена в рамках наступу сирійських військ на позиції повстанців і джихадистів в провінції Ідліб, де російська авіація надає військам Асада підтримку з повітря.

Держсекретар США поскаржився на те, що застосування хлору в Латакії є лише однією з ланок в довгій низці атак із застосуванням режимом Асада хімічної зброї, в результаті яких загинули і постраждали тисячі сирійців.

Майк Помпео оголосив, що США виділять Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХО) ще 4,5 мільйона доларів на розслідування випадків застосування хімічної зброї в Сирії.

Як повідомляв УНІАН, Міжнародна Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХО) підтвердила використання хлору в сирійському місті Саракіб (провінція Ідліб) на початку лютого 2018 року.