Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп, щодо якого Конгрес ініціював процедуру імпічменту через скандал навколо його розмови з Володимиром Зеленським, порадив демократам не витрачати час на «чортівню» і сконцентруватися на чому-небудь корисному.

Читайте такожПомпео зізнався, що був присутнім під час скандальної телефонної розмови Трампа і Зеленського

«Неробам-Демократам варто було б сфокусуватися на розвитку країни, і не витрачати чийогось часу та енергії на чортівню (bullshit), якою вони займаються з того моменту, коли я з переважною перевагою переміг в 2016, 223-306. Знайдіть кращого кандидата цього разу, він вам знадобиться!», – висловився він у Twitter.

Відео дня

Раніше Трамп назвав державним переворотом процедуру імпічменту, ініційовану демократами в конгресі.

Як повідомляв УНІАН, між Білим домом і Конгресом розгорівся скандал після появи в ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень подав записку генеральному інспектору, де говорилося, що Трамп «пообіцяв» дещо лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови із Зеленським Трамп міг не раз наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

21 вересня конгресмени США звернулися до адміністрації Трампа з вимогою надати стенограму його розмови з Зеленським. Спікер Палати представників Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила про те, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, що відбувся 25 липня. Стенограма була розсекречена після розпорядження Трампа. У стенограмі говорилося про те, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена.