Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп назвав Курдську робітничу партію (КРП) більшою загрозою, ніж терористичне угрупування "Ісламська держава".

Цю заяву Трамп зробив у Білому домі, виступаючи на спільній прес-конференції з президентом Італії Серджо Маттареллою, передає dw.com.

"КРП, яка є частиною курдського руху, як ви знаєте, імовірно, гірша стосовно терору і в багатьох відносинах - більша терористична загроза, ніж ІД", - сказав Трамп.

Відео дня

Він підкреслив, що навіть терористи з ІД "поважають" представників КРП, оскільки ті так само "жорсткі" або навіть ще жорсткіші", ніж бойовики ІД.

Читайте також"Не клей дурня!": Трамп написав листа Ердогану з вимогою "не підводити весь світ" (документ)

Нагадаємо, після того, як турецька армія 9 жовтня почала військову операцію "Джерело миру" в Сирії проти сил самооборони сирійських курдів (YPG), США відмовилися надавати курдам військову допомогу. Раніше США підтримували курдів у їх боротьбі з "Ісламською державою".

Міністерство фінансів США 15 жовтня ввело санкції проти міністерства оборони і міністерства енергетики Туреччини, включаючи їх керівників, а також проти турецького міністра внутрішніх справ.

"Сполучені Штати покладають відповідальність на уряд Туреччини за ескалацію насильства з боку турецьких збройних сил, за те, що вони наражають на небезпеку ні в чому не винних цивільних осіб і дестабілізують ситуацію в регіоні", - підкреслив міністр фінансів США Стівен Мнучін.