Ілюстрація \ REUTERS

Лондонський міст відкрили для автомобілів та пішоходів після того, як 29 листопада чоловік напав з ножем на перехожих. Раніше були скорочені кордони по обидва боки мосту, проте він залишався закритим.

Читайте такожНа Лондонському мосту сталась стрілянина (фото, відео)

«Лондонський міст знову відкритий для руху транспорту і пішоходів. Спасибі за ваше терпіння», - йдеться в повідомленні лондонської поліції в Twitter.

Відео дня

Тим часом, названо ім'я другої жертви терористичної атаки на Лондонському мосту. Нею виявилася 23-річна випускниця Кембриджа Саскія Джонс, яка жила в Стратфорді-на-Ейвоні, повідомляє Бі-бі-сі.

Вона, як і інший загиблий при нападі - Джек Мерріт, працювала у проекті "Вчимося разом" - соціальної реабілітаційної програми допомоги ув'язненим, де виконувала волонтерські функції.

Про стан інших трьох постраждалих в результаті теракту повідомив у неділю медичний директор Національної служби охорони здоров'я по лондонському регіону Він Дівакар. За його словами, одного з потерпілих вже відпустили додому, а стан ще двох - стабільний.

Як повідомляв УНІАН, поліція Великобританії застрелила підозрювану в нападі на перехожих людину на Лондонському мосту. В результаті нападу загинуло дві людини, троє були поранені і госпіталізовані. Поліція оголосила інцидент терористичним актом. У підозрюваного був закріплений на тілі муляж вибухового пристрою. Він був засуджений у 2012 році за злочини, пов'язані з тероризмом, а в грудні 2018 року вийшов з в'язниці.

Терористична група «Ісламська держава» заявила, що напад на Лондонському мосту в п'ятницю, 29 листопада, був скоєний одним з її членів.