Девід Хел заперечив, що Україна втручалася у американські вибори / Flickr/United States Mission Geneva

Один з керівників Держдепартаменту США запевнив, що не бачив жодних доказів того, що саме Україна, а не Росія, втручалася в американську виборчу кампанію у 2016 році. Цим самим він спростував твердження деяких прихильників президента Дональда Трампа на тлі процедури імпічменту.

Як пише Reuters, йдеться про свідчення заступника Держсекретаря США з політичних питань Девіда Хела. Він фактично третій за важливістю чиновник Держдепартаменту. На питання, чи вважає він розслідування втручання Росії в американські вибори "містифікацією", Хел відповів: "Ні". Він також додав, що не бачив жодних доказів, які б підтверджували таке припущення.

Читайте такожTime: В Україні знайшлись охочі перекласти втручання у вибори США з Росії на свою країну

Відео дня

Трамп і деякі його прихильники серед республіканців просувають теорію про те, що саме Україна, а не Росія, втручалася у американські вибори в 2016 році. В липні, під час телефонної розмови з українським президентом Володимиром Зеленським американський лідер попросив його розслідувати теорію про те, що саме Київ, а не Москва, нібито винен у втручанні у виборчий процес. І що поштовий сервер Демократичної партії нібито захований в Україні.

Телефонна розмова президентів США й України тепер в центрі процедури імпічменту, яку демократи в Палаті представників запустили проти Трампа. Нещодавно, даючи свідчення комітету нижньої палати Конгресу з питань розвідки, колишній член Ради безпеки США Фіона Хілл наголосила, що теорія про втручання України - це "фальшива історія", створена в Росії.