Ілюстрація / REUTERS

НАТО переводить частину військових інструкторів з Іраку на тлі побоювань з приводу назрівання великого регіонального конфлікту після вбивства іранського генерала Касема Сулеймані в Багдаді.

Про це представник НАТО повідомив сьогодні, передає «Голос Америки».

«Ми вживаємо всіх заходів обережності, які необхідні для захисту наших людей. Це включає тимчасову передислокацію деяких співробітників в інші місця як усередині Іраку, так і за його межами», - повідомив він.

Відео дня

Навчальна місія НАТО в Іраку, в якій задіяні сотні інструкторів, військових радників та адміністративно-технічних працівників як з країн-членів НАТО, так і з країн-партнерів, включає як військовий, так і цивільний персонал.

Читайте такожУ США заперечили інформацію про плани вивести війська з Іраку

Як повідомляв УНІАН, 6 січня на екстреному засіданні представники держав-членів НАТО вирішили призупинити діяльність своєї місії в Іраку.

НАТО займається підготовкою сил безпеки в Іраку з початку 2017 року. Іракські солдати проходять спеціальну підготовку зі знешкодження вибухових пристроїв, технічного обслуговування і надання медичної допомоги. Північноатлантичний альянс також консультує Міністерство оборони Іраку й інші органи безпеки.

У ніч проти 3 січня американські військові поблизу аеропорту Багдада за вказівкою президента Дональда Трампа ракетним ударом вбили Сулеймані.

Згодом Трамп звинуватив іранського генерала у причетності до загибелі тисяч американців і в планах вбивства ще багатьох громадян США.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф назвав вбивство іранського генерала "терористичним актом".

Духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї пригрозив США "серйозної помстою" за вбивство Сулеймані.

5 січня парламент Іраку проголосував за виведення американських військ з території країни після ліквідації Сулеймані.