Дональд Трамп / REUTERS

У Вірменії заарештували власника фейкового акаунту в Facebook на ім'я Діани Арутюнян, з якого поширювалися неправдиві повідомлення.

Як повідомляє Sputnik Армения з посиланням на Службу національної безпеки, 3 січня даний користувач розмістив пост про те, що вірменський прем'єр Нікол Пашинян нібито привітав президента США Дональда Трампа з вбивством іранського генерала Касема Сулеймані. Через два дні за підозрою в цьому був затриманий чоловік, який дав правдиві свідчення.

Затриманому пред'явлено звинувачення у публічному розпалюванні національної, расової або релігійної ворожнечі з використанням засобів масової інформації. Також автора акаунту підозрюють у незаконному заволодінні комп'ютерною інформацією.

Відео дня

Як зазначає агентство, фейкову новину про привітання підхопили азербайджанські ЗМІ, пізніше вона з'явилася в іранських виданнях.

Нагадаємо, в ніч на 3 січня американські військові поблизу аеропорту Багдада за вказівкою президента США ракетним ударом вбили Сулеймані. Згодом Трамп звинуватив іранського генерала в причетності до загибелі тисяч американців і планах вбивства ще багатьох громадян США.