Дональд Трамп / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп закликав Велику Британію, Німеччину, Францію, Росію і Китай добиватися укладення з Іраном нової угоди, аби гарантувати безпеку усьому світу.

Про це Трамп сказав на брифінгу у Вашингтоні, який транслювався на сайті Білого дому.

Президент США заявив, що чинність дії "дуже дефектної" угоди щодо ядерної програми Ірану від 2015 року (Спільного всеосяжного плану дії) у будь-якому випадку завершується і дає Ірану "чіткий і швидкий шлях до ядерного прориву".

Відео дня

Читайте такожТрамп оголосив про введення нових санкцій проти Ірану

"Іран має полишити свої ядерні амбіції і припинити свою підтримку тероризму. Настав час для Великої Британії, Німеччини, Франції, Росії і Китаю визнати цю реальність. Вони тепер мають відмежуватися від залишків угоди по Ірану - Спільного всеосяжного плану дії (згідно з яким Іран погодився обмежити свою ядерну програму в обмін на послаблення санкцій)", - заявив Трамп.

Президент США додав: "Ми усі маємо разом співпрацювати на шляху до заключення угоди з Іраном, яка зробить світ безпечнішим і більш мирним місцем".

Також він зазначив, що треба домовитися з Іраном про угоду, яка дозволить цій країні розвиватися та процвітати, а також скористатися вигодою величезного невикористаного потенціалу.