Ілюстрація / REUTERS

Російські хакери зламували сайти газової компанії Burisma, до правління якої входив син Джо Байдена, політичного конкурента Дональда Трампа, ймовірно, щоб знайти компромат на Байдена.

Спроби злому почались у листопаді 2019 року, коли у Штатах велись розмови про Байдена, Україну та імпічмент Трампа, передає УП з посиланням на The New York Times.

Досі не відомо, чи знайшли щось хакери і що саме вони шукали. Існує думка, що вони шукали потенційно незручний матеріал про Байдена. Можливу ту інформацію, яку і хотів отримати Трамп від України, коли наполягав на розслідуванні щодо Burisma та Байдена.

Відео дня

На думку авторів статті, тактика злому росіян дуже схожа на ту, якою користувались під час злому електронної пошти демократів на президентських виборах 2016 року.

Читайте такожАдвокат Трампа опублікував матеріали, зібрані під час розмов з українськими політиками

Автори наголошують, що цим займались військові хакери, які входять до Головного управління розвідки РФ. Вони використовували фішингові електронні листи, які призначені для крадіжки імен користувачів та паролів.

У цьому випадку хакери створили фейкові сторінки входу на сайти дочірніх компаній Burisma та відправляли співробітникам листи начебто від компанії. Саме таким чином вони отримували дані користувачів.

"Атаки були успішними", - зазначає Орен Фальковіц, засновник фірми з безпеки Area1, яка і виявила ці спроби злому.

"Схоже, що російські атаки на Burisma йдуть паралельно зі спробою російських агентів в Україні знайти інформацію щодо Байдена", - йдеться у статті.

Ні російський уряд, ні Burisma не прокоментували цю інформацію.