REUTERS

Російський пропагандистський ресурс Russia Today опублікував новину про вбивство бойовика Володимира Цемаха, фігуранта справи про знищення літака рейсу MH17.

Публікація про смерть бойовика з'явилася на сайті RT сьогодні у 10:03, але через короткий час була видалена, передає «Апостроф».

Читайте такожЄСПЛ відмовився забороняти екстрадицію бойовика Цемаха до Нідерландів

Відео дня

У своїй новини російські пропагандисти опублікували скріншоти нібито з листування родичів Цемаха.

З листування випливає, що Цемах поїхав до Москви у справах 26 січня 2020 року, після чого зв'язок з ним було втрачено.

Новина була доступна на сайті протягом приблизно п'яти хвилин, після чого вона була видалена.

скріншот: "Апостроф"
false

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня Україна передала Росії фігуранта справи про збитий над Донбасом малайзійського "Боїнгу" рейсу MH17 Володимира Цемаха згідно з умовами обміну полоненими. Пізніше стало відомо, що він повернувся в "ДНР".

Читайте такожНідерланди звинуватили Росію у свідомій відмові видати бойовика Цемаха

Прокуратура Нідерландів надіслала запит на тимчасовий арешт Цемаха в російські компетентні органи 7 вересня 2019 року з метою екстрадиції в Нідерланди. 2 грудня 2019-го прокуратура Нідерландів заявила, що Росія свідомо дозволила бойовику Володимиру Цемаху виїхати з країни, щоб не видавати його слідству.

СБУ затримала Цемаха наприкінці червня в місті Сніжному на тимчасово окупованій території Донецької області у зв'язку зі справою про катастрофу малайзійського літака "Боїнг-777" рейсу MH17. У міжнародній групі розслідувачів Bellingcat припускають, що Цемах причетний до збиття "Боїнга" і був свідком тих подій.

Українські правоохоронці підозрювали Цемаха в участі в діяльності "ДНР" і в організації теракту, в результаті якого загинули четверо українських військових.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що європейські правоохоронці перед обміном провели з Цемахом необхідні слідчі дії.