У 2008 році Мерабішвілі зустрічався з українськими політиками / Фото: УНІАН

Колишній прем'єр-міністр Грузії часів президентства Михайла Саакашвілі, екс-глава МВС країни Вано Мерабішвілі сьогодні вийшов на свободу після майже семирічного перебування у в'язниці.

Як повідомляє JAM.news, одразу після виходу з в'язниці 52-річний екс-чиновник зробив політичну заяву. Зокрема, повідомив про плани зайнятися політичною діяльністю і спрогнозував закінчення правління нинішньої влади через рік.

Читайте такожРозлючені протестувальники у Тбілісі близько години не випускали президента Грузії з кафе (відео)

Відео дня

"Я радий, що не пішов на компроміс і відсидів весь термін до кінця. Я хотів би подякувати присутнім тут фанатам і людям, які були прихильниками цього здалеку. Завдяки цій підтримці я зберіг у собі сили, енергію і переконаність продовжувати боротьбу за повалення режиму, який править у Грузії, вже в цьому році. Я гарантую, що цей уряд піде через рік", - заявив він.

У 2013 році Мерабішвілі був заарештований за підозрою в розтраті держкоштів. Пізніше його також звинуватили у фізичному нападі на депутата, розгоні мітингу в 2011 році і зловживанні владою у зв'язку з вбивством активіста в Тбілісі.

21 травня 2013 року Мерабішвілі був заарештований за звинуваченням у розтраті бюджетних коштів. У 2014 році суд визнав його винним за всіма цими справами і засудив до шести років і дев'яти місяців тюремного ув'язнення.

Як повідомляв УНІАН, раніше МВС Грузії запідозрило Саакашвілі у спробі повалення влади.