Поки не ясно, кому можуть висунути звинувачення / wikimedia

При цьому поки не повідомляється, кому можуть висунути звинувачення, повідомляє "ЄвроПравда" з посиланням на ВВС.

Але представник прокуратури Франції Бріс Робен зазначив, що наразі слідство не має сумнівів щодо того, що другий пілот Андреас Любіц навмисно розбив літак. 

Раніше у Germanwings і Lufthansa заявляли, що 27-річний Любіц пройшов всі перевірки, необхідні для отримання дозволу на політ. У свою чергу Lufthansa визнала, що знала про те, що пілот страждав від важкої депресії у 2009 році, коли проходив підготовку перед отриманням ліцензії пілота.

Відео дня

Читайте такожСлідство упізнало всі тіла загиблих унаслідко катастрофи літака в Альпах

Робен також повідомив, що деякі лікарі, які займалися лікуванням Любіца, вважали, що він не може бути пілотом, але не розповіли про це його роботодавцям через закони про лікарську таємницю, чинні у Німеччині.

Тому слідство вивчатиме, чи можна кваліфікувати пробіл у знаннях про стан пілота лікарів і його роботодавців як ненавмисне вбивство.

Крім того, прокурор заявив, що Любіц за місяць до катастрофи відвідав сім лікарів – одного терапевта, трьох психологів і трьох окулістів.

У Любіца були проблеми із зором, і загалом за тиждень до катастрофи він сказав докторові, що спить по дві години на добу і боїться осліпнути. Однак лікарі не знайшли причину погіршення зору, лише один лікар припустив, що стан пілота може бути результатом психозу.

У ході розслідування катастрофи раніше з'ясувалося, що за кілька днів до аварії пілот шукав в інтернеті інформацію про способи вчинення самогубства.

Нагадаємо, у катастрофі літака A320 в Альпах загинули 150 людей. У катастрофі звинувачують другого пілота Андреаса Любіца, який міг навмисне розбити літак.