Ілюстрація / REUTERS

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте у зверненні до нації оголосив про введення нових обмежувальних заходів з поширення коронавірусної інфекції.

Згідно із заявою Конте, по всій Італії закриють більшість магазинів, передає Медуза.

Виняток зроблять тільки для тих, хто продає предмети першої необхідності, такі як харчові продукти та ліки. Газетні та тютюнові кіоски також будуть працювати. Крім того, транспорт, фінансові та виробничі установи продовжать роботу.

Паби, бари і ресторани будуть закриті протягом усього дня. При цьому заклади зможуть продовжити працювати, доставляючи товари додому.

Читайте такожТрамп заборонив в'їзд до США з Європи для боротьби з коронавірусом

"Керувати - значить мати бачення на 360 градусів. Цей виклик - тепер ми це вже знаємо добре - пов'язаний зі здоров'ям громадян. Це виклик, який піддає жорсткому випробуванню нашу систему охорони здоров'я. Але він пов'язаний також з підтриманням нашої економіки, нашої виробничої мережі, яка складається з маленьких і середніх підприємств. У рішеннях, які я досі приймав, я враховував разом з усіма міністрами всі інтереси, всі фактори. Я уклав угоду з совістю. На першому місці є і буде завжди здоров'я італійців", - сказав Конте у своєму зверненні.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 12 березня від нового типу коронавірусу в світі померло 4 637 осіб; зареєстровано 126 254 випадки інфікування.

Італія виявилася найбільшим центром поширення коронавірусної інфекції в Європі. Там 12 462 випадки зараження коронавірусом, померли 827 хворих.

З 10 березня влада Італії закрила на карантин усю територію країни, скасувавши всі публічні заходи і закривши всі навчальні заклади до кінця березня.

Профілактика коронавірусу / інфографіка: УНІАН