REUTERS

За даними місцевих ЗМІ, літній чоловік помер від загострення на тлі вірусу захворювання серця. При цьому в основному, вважають у Сеулі, поширення вірусу вдалося зупинити. За останню добу не було зарегистировано жодного нового випадку зараження, повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі.

Всього на даний момент вірус MERS підтверджений у 166 осіб. Спалах вірусу негативно позначився на рейтингу президента країни Пак Кин Хе, яка, на думку громадян Південної Кореї, занадто пізно відреагувала на спалах вірусу.

Читайте такожСмертельний коронавірус MERS поступово наближається до України - ЗМІ

Відео дня

Перші випадки захворювання близькосхідним респіраторним синдромом, вакцини від якого досі немає, були відзначені в 2011 році у Саудівській Аравії. У Кореї спалах вірусу почався 20 травня. На даний момент країна посідає друге після Саудівської Аравії місце за кількістю загиблих від MERS.

Як повідомляв УНІАН, 17 червня МЗС України у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в Південній Кореї, викликаним поширенням коронавіруса MERS, рекомендувало громадянам України як мінімум до кінця червня – початку липня цього року утриматися від поїздок без крайньої необхідності до цієї країни.