Олександр Лукашенко / REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відзначився черговою заявою щодо боротьби з поширенням коронавірусу в країні.

Як повідомляє "Белта", Лукашенко попередив про можливість посилення режиму самоізоляції для тих, хто контактував з інфікованими на COVID-19. Їм, вважає президент Білорусі, слід перебувати не в лікарнях, якщо тести дають негативний результат.

"Якщо хочете, давайте посилимо вимоги до тих, кого ви відправите на самоізоляцію. Ми перевірили одного разу: їх відправили додому, але жорсткого законодавчого акта немає, і 400 осіб вдома не знайшли. Ми можемо зробити так, що в очах потемніє", - попередив Лукашенко.

Відео дня

Читайте такожЛукашенко не хоче переносити президентські вибори в Білорусі через коронавірус

Для цього білоруська влада вже опрацьовують відповідний документ.

Лукашенко також зазначив, що в країні не послаблюють боротьбу з вірусними захворюваннями, але рішення приймаються виходячи з ситуації та ресурсів.

"Наша тактика спочатку була не фронтом йти і наступати, і це не тому, що так мені захотілося. Скажу чесно, міністр охорони здоров'я іноді мені говорив: давайте фронтом. Але фронту не вийде, тому що ми є в іншій ситуації і ресурси у нас інші. Китай міг локалізувати ситуацію і оточити її: у них півтора трильйона золотовалютних резервів і народ трошки інший", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Лукашенко пояснив, чому не буде вводити обмежувальні заходи для нерозповсюдження коронавірусу всередині країни.

Читайте також: