Reuters

Про це повідомив заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Ігор Долгов. Заступник міністра відзначив, що перші рішення НАТО у відповідь на агресію РФ були прийняті на саміті у Вельсі у вересні 2014 року, і втілення в дію тих рішень не було відкладено на якийсь подальший період.

Читайте такожКораблі НАТО почали навчання Breeze 2015 у Чорному морі

"Зокрема НАТО посилює сили швидкого реагування. Замість 13 тис. боєздатних сил цю кількість буде доведено до 40 тис. По-друге, НАТО прийняло рішення посилити свій східний фланг, а також безпеку в акваторії Чорного моря, оскільки після окупації Криму спроможності країн НАТО та України були суттєво підірвані внаслідок агресії", - заявив Долгов.

Відео дня

Також заступник міністра оборони повідомив, що Альянс створив 6 багатонаціональних командувань у країнах Балтії, в Польщі, Румунії та Болгарії. "І ці процеси будуть продовжуватись, а також на саміті НАТО у Варшаві, який відбудеться у наступному році, буде переглянуто концептуальні документи НАТО щодо нової безпекової ситуації, яка склаался", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Долгов наголосив, що використання трастового фонду НАТО у сфері комунікації дозволить відновити повітряний контроль України над акваторією Чорного моря, частково втрачений після окупації Росією Криму.