REUTERS

Два сильних тайфуну — Гоні, якому в Японії присвоєно номер 15, і Атсані за номером 16, наближаються до Японії з півдня, повідомляють РИА Новости.

Тайфун Гоні, тиск у центрі якого становить 935 гектопаскалів, а швидкість вітру — до 50 метрів на секунду при поривах до 70 метрів на секунду, викличе сильний вітер у районі південного архіпелагу Сакидзима в префектурі Окінава вже до вечора п'ятниці. До початку наступного тижня тайфун впритул наблизиться до островів Окінава та острову Кюсю.

Ще сильніший тайфун Атсані з тиском у центрі 925 гектопаскалів та швидкістю вітру в центрі до 50 метрів на секунду при поривах до 70 метрів на секунду, наближається до Японії з південного сходу і викличе високі хвилі в районі архіпелагу Огасавара. У п'ятницю висота хвиль може досягати 6 метрів.

Відео дня

Читайте такожНа Філіппінах почалася евакуація понад 20 тисяч людей через тайфун МайсакМетеорологи повідомляють, що під впливом обох тайфунів опиняться західне та східне узбережжя Японії, і закликають населення завчасно вжити заходів безпеки.