REUTERS

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу суду.

Суд скасував рішення суду першої інстанції. У квітні Замоскворецький районний суд Москви відмовив позивачу в позові про заборону компанії Google читати його особисте листування та стягнути з відповідача 50 тисяч рублів в якості компенсації за моральну шкоду.

Як повідомляє LifeNews, позивач — завідуючий кафедрою європейського права Гуманітарного університету в Єкатеринбурзі. За його словами, він помітив, що його електронну пошту на Gmail читає «робот» Google.

Відео дня

Читайте такожGoogle запустив конкурента Apple на ринку платіжних систем

«З'ясувалося, що всі листи скануються, вся інформація з цих листів розкладається за певними категоріями, по поличках, з'ясовуються мої інтереси і відповідно з цим видається реклама прямо в листі», - розповів інтернет-виданню сам позивач.

Єкатерінбуржець поставив під сумнів такий метод збору даних та вважає, що він може не відповідати російському законодавству і Європейській конвенції про захист прав людини.

Про позов юриста стало відомо в лютому. Тоді ж представництво Google в Росії оголосило, що «за сервіс Gmail відповідачем є компанія Google Inc в США, і всі претензії потрібно пред'являти їй».

Варто зазначити, що в компанії Google не приховують того, що система аналізує крім запитів користувача і листування по електронній пошті. Однак реклама, яка формується на підставі цих даних, доступна виключно власнику самої облікового запису Google, підкреслюють у компанії.