REUTERS

Інформація про те, що російські бомбардування часто націлені не на ІДІЛ, а на підтримуваних США повстанців проти режиму Башара Асада, - нісенітниця. Так стверджує офіційний представник Міноборони Росії Ігор Конашенков. Його цитують заяву "РИА Новости".

Читайте такожСирія зазнала третьої хвилі бомбардувань російської авіації - Reuters

"Ці псевдосенсації - повна нісенітниця, яка не має ніякої фактичної основи. Звертаю вашу увагу, що інформаційні провокації, які виникли сьогодні - це заготовки, які створили нашвидкуруч ще до початку операції", - стверджує пан Конашенков.

Відео дня

За його словами, Міноборони РФ двічі в день надає громадськості вичерпну інформацію про дії російської авіації в Сирії: "Причому не голослівно, а з конкретними картами, фото - та відеозвітами. І маємо намір продовжувати цю роботу й надалі".

Як повідомлялося, 2 жовтня Турецький МЗС розповсюдив спільну заяву урядів Франції, Німеччини, Катару, Саудівської Аравії, Туреччини, Великобританії та США із закликом до Росії припинити атаки на сирійську опозицію і зосередити свої зусилля на боротьбі з ІДІЛ.

Раніше Росія почала авіаудари нібито по позиціях ІДІЛ в Сирії. Пізніше стало відомо, що під бомбардування потрапляють також підрозділи повстанців проти режиму Асада, яких підтримує ЦРУ, і мирні жителі. У свою чергу в Кремлі заявили, що будуть боротися з "цілою низкою терористичних угруповань" на території країни.