REUTERS

Путін прийме Габріеля в Кремлі для "короткої розмови", повідомив журналістам прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передає DW з посиланням на dpa.

Деталі цієї зустрічі він не розкрив. Міністерство економіки Німеччини, в свою чергу, повідомляє, що головними темами дводенного візиту Габріеля до Москви стануть економічні та енергетичні питання.

Читайте такожДії РФ в Сирії не призведуть до зняття санкцій, введених через агресію проти України – німецький політик

Відео дня

Поїздка віце-канцлера в Москву була запланована ще на початку жовтня, але тоді ні в уряді, ні в ділових колах Німеччини не змогли назвати конкретної дати візиту та цілей поїздки. 

Джерело DW в високопоставлених бізнес-колах зазначило лише, що програма візиту, наміченого за ініціативою російської сторони, буде вкрай компактною, і в ній навряд чи знайдеться місце для представників бізнесу.

Раніше віце-канцлер ФРН та лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Зігмар Габріель заявляв, що Європа і Захід повинні тісніше співпрацювати з Росією, однак це не означає негайного скасування санкцій щодо Москви. 

За його словами, "зберігати санкції проти Росії якомога довше, як того, здається, хоче дехто в Європі та Німеччині, не може бути метою". "Натомість нашою спільною метою має стати втілення мінських домовленостей та при цьому крок за кроком скасовувати санкції", - наголосив він.