Дом пресс-секретаря российского премьера / @Nekapersoniga

Сім'я прес-секретаря прем'єра РФ Дмитра Медведєва Наталії Тімакової придбала в латвійській Юрмалі будинок вартістю 1,3 мільйона євро. Про це повідомляє місцеве видання Delfi з посиланням на сюжет телеканалу TV3.

Читайте такожПід Києвом знайшли маєток Кличка на "захопленому" пляжі (відео, документи)

Раніше цей будинок та ділянка землі площею 2700 кв. метрів належали онукам першого президента Латвії Яніса Чаксте.

Відео дня

За інформацією видання, розташований у дюнній зоні на березі Ризької затоки особняк придбали Наталія Тімакова та її чоловік, Олександр Будберг. Операція була здійснена 1 березня 2013 року. Будберг, за даними передачі, отримав у Латвії тимчасовий вид на проживання.

Читайте такожСкандальне кафе в Будинку профспілок на Майдані залишилося без вивіски (фото)

Видання зазначає, що будівельні роботи на ділянці почалися в 2013 році. За проектом, у будівлі повинно бути облаштовано кілька спалень і ліфт, і для його реалізації потрібно змінити статус ділянки землі в дюнній зоні. Погодження на цьому призупинилося.

Раніше земля і будинок належали онукам Яніса Чаксте і дочкам Костянтина Чаксте - лідера створеної під час Другої світової війни Латвійської Центральної ради. Костянтин Чаксте був заарештований і відправлений в нацистський концтабір, де й помер у 1945 році. Доньки Чаксте разом з матір'ю втекли до Швеції, потім у США. У будинку, який придбала родина прес-секретаря прем'єр-міністра Росії, Костянтин Чаксте прожив останні 10 років життя.

Наталія Тімакова є прес-секретарем Дмитра Медведєва з 2008 року: спочатку у часи його президентства, потім на посаді прем'єра. Її чоловік Олександр Будберг з 1991 року працював журналістом у газеті "Московський комсомолець", з 1996 року був учасником "кремлівського пулу" журналістів.