Президент України Віктор ЮЩЕНКО заявляє, що Україна стурбована низкою інцидентів, пов’язаних із перебуванням російських військ на її території.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам, коментуючи результати зустрічі з президентом Росії Дмитром МЕДВЕДЄВИМ, яка відбулася сьогодні під час його робочого візиту до Росії.

В.ЮЩЕНКО зазначив, що українська сторона вбачає потребу в активізації діалогу в рамках виконання українсько-російських угод, зокрема, у військовій сфері.

Відео дня

“Я довів Президенту Росії про те, що маємо багато прикрих моментів, які дискредитують добрі відносини у рамках такого рішення”, - сказав В.ЮЩЕНКО.

Зокрема, Президент України нагадав, що у квітні цього року на території України було знайдено російську ракету, яка “не оговорена у наших регламентах”.

Також В.ЮЩЕНКО переконаний, що потрібно навести лад у питанні дислокації та передислокації російських військових частин. Крім того, він нагадав про інцидент, який стався у квітні і був пов’язаний зі святкуванням річниці Чорноморського флоту Росії.

“Нас турбують питання нецільового використання нерухомості, землі”, – додав Президент України. При цьому він наголосив, що йдеться не про використання цих ресурсів державними інституціями, а про їх несанкціоноване використання приватними структурами.

В.ЮЩЕНКО відзначив, що усі згадані питання необхідно обговорити на двосторонньому рівні.