REUTERS

Акція протесту почалася після публікації розслідування про виведення грошей прем'єр-міністром через офшори, пише Iceland Monitor.

Організатором протесту виступила опозиція. Мітинг проходив на площі Аустурвотлур, поруч з ісландським парламентом. Основна вимога протестувальників - відставка прем'єра, передає Російська служба Бі-Бі-Сі.

Відзначається, що сам прем'єр-міністр Сигмюндюр Гюннлейгссон в інтерв'ю ісландському телеканалу Channel заявив, що не збирається йти у відставку через "панамські досьє".

Читайте такожУ Генпрокуратурі не бачать "складу злочину" в інформації про офшори президента

REUTERS

Як сказав Гюннлейгссон, уряд показує хороші результати, і йому важливо закінчити розпочату роботу.

Прем'єр додав, що збирається прислухатися до думки ісландців на наступних виборах. У "панамських документах", за твердженням Гюннейгссона, не було нічого нового.

Читайте також"Офшорний скандал": Біля Кремля активісти проводять пікети з вимогою імпічменту Путіна (фото)

Разом з тим, ісландська опозиція раніше в понеділок подала вотум недовіри до Гюннлейгссона, повідомляє Дождь з посиланням на Bloomberg.

"Це справа в руках спікерів парламенту, вона буде розглянута не раніше четверга", — сказала депутат від Піратської партії Бригіта Йонсодоттир, що прийшла на мітинг біля будівлі парламенту.

Читайте такожПрокуратура Панами почала розслідування щодо Mossack Fonseca, яка опинилася в центрі "офшорного скандалу"

В опублікованому розслідуванні про ошфори говориться, що ісландський прем'єр-міністр передав своїй дружині засновану в 2007 році компанію за один долар. За даними розслідування, Гюннлейгссон мав незадекларовані інтереси в банках країни, які отримували під час фінансової кризи державну допомогу. Автори розслідування звинувачують Гюннлейгссона у приховуванні мільйонів доларів інвестицій в банки країни через засекречену офшорну компанію.

Після того, як журналісти попросили Гюннлейгссона прокоментувати розслідування він встав і пішов.