REUTERS

Вирок про тілесне покарання для принца, чиє ім'я поки не розголошується, виніс суд. Про це повідомляє Русская служба BBC.

За даними газети Okaz, принц разом з іншими ув'язненими був підданий прочуханки у в'язниці "Червоне море", яка знаходиться в місті Джидда.

Читайте такожУ справі про теракт в мечеті Медини заарештовано 19 осіб

Відео дня

Саудівські ЗМІ не повідомили, за що принц потрапив у в'язницю і скільки ударів батогом він отримав.

Королівська сім'я Саудівської Аравії налічує кілька тисяч членів. Її члени рідко піддаються покаранням.

У середині жовтня в Саудівській Аравії, де діє ісламське законодавство, було страчено принца Туркі бін Сауд аль-Кабіра. Це стало першою в історії країни стратою члена королівської сім'ї.

У 2014 році він був визнаний винним у вбивстві громадянина Саудівської Аравії в груповий бійці в наметовому містечку неподалік від Ер-Ріяда. Убитий був другом принца.

Раніше прочуханки у Саудівській Аравії зазнав письменник і активіст Раиф Бадаві. Його заарештували в 2012 році за звинуваченням в образі ісламу і засудили до 600 ударів батогом і семи років позбавлення волі. Потім покарання було збільшено до 1000 ударів і 10 років позбавлення волі. У минулому році Бадаві було завдано 50 ударів. Це викликало протести активістів у ряді країн.

До прочуханки також був засуджений поет Ашраф Файяд. Спочатку він був засуджений до страти за віровідступництво, а потім вирок був змінений на вісім років позбавлення волі і 800 ударів батогом.