У лютому вона назвала Трампа

Як передає NBC News, цю інформацію підтвердило джерело, наближене до перехідної команди Трампа.

44-річна Хейлі на ранній стадії праймеріз підтримувала суперника Трампа у виборчій кампанії серед претендентів від Республіканської партії сенатора Марко Рубіо, а потім сенатора Теда Круза.

Вона є дочкою іммігрантів з Індії та раніше відслужила три терміни у палаті представників штату Південна Кароліна перед тим, як отримати посаду губернатора штату у 2010 році і потім знову у 2014.

Відео дня

Обмежений досвід губернатора у зовнішній політиці ймовірно приверне допитливу увагу під час сенатських слухань щодо затвердження її кандидатури на посаду посла.

Читайте такожТрамп хоче помирити Ізраїль із Палестиною

Якщо її кандидатура буде затверджена Сенатом, вона на цій посаді замінить Саманту Пауер, яка з 2013 року стала послом США в ООН завдяки рішенню президента барака Обами.

Трамп розпочав 2016-й рік із взаємного протистояння з Хейлі, але наприкінці року вони стали союзниками, коли відбувається процес формування нової Адміністрації президента США після закінчення двох термінів президентства Обами.

У січні 2016 року вона заявила, що на той момент кандидат в президенти Трамп "безсумнівно зробив внесок у те, що на мою думку, є лише безвідповідальною розмовою".

"Якщо у нас є громадяни, які дотримуються закону, які люблять наші традиції, які роблять все, щоб бути корисними громадянами у Америці, вони повинні відчувати себе бажаними у цій країні", - наголошувала тоді Хейлі.

"Причиною того, чому ця країна є такою величною, полягає у тому, що структура цієї країни була побудована іммігрантами, її законними іммігрантами", - зазначала Хейлі.

Читайте такожWSJ назвала ім'я головного кандидата на посаду держсекретаря США

У лютому вона назвала Трампа "всім, чого губернатор не бажає бачити у президенті".

Як повідомляв УНІАН, на вихідних Трамп провів зустріч з кандидатом Республіканської партії на президентських виборах у 2012 році та колишнім губернатором штату Массачусетс Міттом Ромні, який є імовірними претендентом на посаду секретаря Державного департаменту США.