Запуск ракети Minuteman III / REUTERS

Другий раз за тиждень американські військові провели тестовий запуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III, повідомляє Fox News.

Як розповіла представник ВПС США, ракета була запущена з військово-повітряної бази Ванденберг в штаті Каліфорнія і пролетіла 6437 км, впавши в Тихий океан близько Маршаллових островів. Запуском дистанційно керували військові зі штату Монтана.

Читайте такожУ мережі з’явились фото розгорнутого протиракетного комплексу США у Південній Кореї

Відео дня

Представник ВПС США підкреслила, що пуск ракети був запланованим, та не пов'язаний із напругою відносин з Північною Кореєю. Пуски ракет плануються на три-п'ять років вперед, а планування і підготовка самого запуску може зайняти цілий рік. Зазвичай за рік здійснюються чотири запуски.

Попередній запуск ракети був здійснений 26 квітня. За даними Fox News, вона пролетіла 6,8 тис. км і вразила ціль полігоні Кваджалейн на Маршаллових островах у Тихому океані. Тоді американські військові заявили, що тестовий запуск був проведений, щоб продемонструвати ядерний потенціал США.

LGM-30G Minuteman III стоїть на озброєнні США з 1970-х років. Це єдина балістична ракета дальньої дії, яку використовують американські військові. Ракети Minuteman III є частиною «ядерної тріади», до складу якої входять літаки, що переносять ракети з ядерним зарядом, і атомні підводні човни. Запуск Minuteman III проводиться з підземних шахт. Ракети знаходяться в підземних бункерах у трьох військових базах в штатах Монтана, Північна Дакота і Вайомінг.

29 квітня Північна Корея провела запуск своєї твердопаливної ракети. За даними американських військових, він був невдалим. Ракета вибухнула в повітрі і не встигла покинути територію КНДР.