Джеймс Мэттис / REUTERS

Пентагон за наказом президента США Дональда Трампа офіційно приступив до оцінки ядерного потенціалу Сполучених Штатів "для готовності до запобігання загроз ХХІ століття", передає РБК.

Прес-секретар військового відомства Дана Уайт заявила, що відповідну перевірку в понеділок, 17 квітня, Пентагон доручив почати американський міністр оборони Джеймс Меттіс.

Читайте такожПостпред КНДР при ООН: Ядерна війна може початися у будь-який момент

Відео дня

«Завершиться [оцінка ядерного потенціалу] до кінця року, після чого президентові [США] буде представлений остаточний звіт», - додала прес-секретар Пентагону.

Попередню оцінку ядерного потенціалу США американські військові проводили сім років тому, в 2010 році.

Як повідомляв УНІАН, 17 квітня віце-президент США Майк Пенс заявив, що «ера стратегічного терпіння» США "закінчилася" щодо КНДР через її небажання відмовитися від ядерної зброї і балістичних ракет.

Раніше президент США Дональд Трамп як верховний головнокомандувач Збройними силами США відправив на Корейський півострів авіаносну корабельну групу на чолі з авіаносцем ВМС США «Карл Вінсон». У відповідь Пхеньян вже погрожував ядерної атакою у відповідь на можливу агресію з боку США.

У березні Північна Корея запустила у бік Японського моря чотири балістичні ракети. Ще один пуск відбувся 5 квітня, напередодні візиту в США лідера Китаю Сі Цзіньпіна. Пхеньян і раніше неодноразово порушував шість резолюцій Ради безпеки ООН, які вимагають покласти край діяльності КНДР в ракетної і ядерної областях. В останні місяці Пхеньян знову активізував ракетні випробування.