Еммануель Макрон / REUTERS

Національне агентство з комп'ютерної безпеки Франції не знайшло слідів втручання російських хакерів у передвиборчу кампанію президента Еммануеля Макрона. Про це голова агентства Гійом Пупар заявив Associated Press.

Пупар заявив, що хакерська атака "була настільки простою, що здійснити її міг будь-хто". Простота атаки свідчить про те, що її могла здійснити навіть одна людина. "Такі люди можуть бути у будь-якій країні", - сказав Пупар.

За словами Пупара, його відомство не знайшло слідів атаки російської хакерської групи APT28, яку також звинувачують у хакерських атаках під час президентських виборів у США.

Відео дня

Читайте такожОлланд пообіцяв відповісти на хакерські атаки проти Макрона

Як повідомляв УНІАН, хакери викрали і опублікували велику частину електронних листів штабу Еммануеля Макрона.

Штаб Макрона заявляв про нападки з боку російської пропаганди. У лютому представники кандидита закинули російському телеканалу RT та інформагенції Sputnik брудну кампанію проти кандидата. Sputnik опублікував інтерв'ю з французьким депутатом, який сказав, що Макрон може бути "агентом США" і що його підтримує "багате гей-лобі".

Одруженому на своїй колишній вчительці Макрону згодом довелося заперечувати, що він є гомосексуалістом. Крім того, були заяви, що російська група хакерів здійснювала кібератаки на штаб Макрона під час передвиборчої кампанії.