Ракета пролетіла над територією Японії / REUTERS

Балістична ракета середньої дальності КНДР, яка пролетіла над Японією, не несла загрози Північній Америці або острову ГУАМ. Про це повідомляє Sand Hills Express.

Читайте такожРадбез ООН збереться на засідання через запуск ракети КНДР

Представник Тихоокеанського командування ЗС США Дейв Бенхам зазначив, що до такого ж висновку дійшли у Командуванні повітряно-космічної оборони Північної Америки.

Відео дня

"Ці провокації тільки посилюють дипломатичну й економічну ізоляцію Північної Кореї... Резолюції Ради Безпеки ООН, включаючи останню про санкції - це підлога, а не стеля тих заходів, які нам слід було б вжити. Ми закликаємо всі держави прийняти нові заходи проти режиму Кіма", - прокоментував черговий запуск Держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Японська громадська медіамережа NHK раніше повідомляла, що ракета пролетіла над повітряним простором Японії поблизу Хоккайдо, тієї ж префектури, над якою ракета середньої дальності KN-17 здійснила політ 28 серпня.

Посилаючись на південнокорейських військових, NHK повідомила, що ракета піднялася на 770 км вгору і подолала 3700 км

Останній запуск – це вже 14-е випробування КНДР за рік. 3 вересня Північна Корея заявила, що випробувала водневу бомбу, що призвело до нових санкцій, прийнятих проти країни Радою Безпеки ООН у вівторок.