Ілюстрація REUTERS

Південна Корея порушила питання про можливість повернення ядерної зброї на півострів.

Як передає агентство Reuters, міністр оборони США Джеймс Меттіс визнав, що обговорював це питання з його південнокорейським колегою, але відмовився сказати, чи розглядається такий варіант.

"Ми відкриті до діалогу з нашими союзниками із будь-якого питання, яке вони хочуть порушити", - сказав він.

Відео дня

Також голова Пентагону натякнув у понеділок про наявність військових варіантів відносно Північної Кореї, які могли б при цьому убезпечити Сеул від важких наслідків, але відмовився сказати, про які варіанти він говорив і чи включають вони використання смертельної сили.

Читайте такожПівнічна Корея попередила, що санкції лише прискорять розробку ядерної програми

Відповідаючи на запитання, чи існують військові варіанти, які Сполучені Штати могли б використати щодо КНДР і які не створили б для Південної Кореї серйозної небезпеки, Меттіс сказав: "Так, є. Але я не буду вдаватися в деталі ".

Раніше президент США Дональд Трамп казав, що будь-яке використання смертоносної сили проти Північної Кореї буде непереборним, використовуючи такі фрази, як "вогонь і лють", що викликають образи ядерної війни.

Як зазначає агентство, військові варіанти, доступні для Трампа, варіюються від нелетальних дій, таких як морська блокада, спрямована на застосування санкцій, до проведення кібератак і розміщення нової зброї США в Південній Кореї, де Штати мають 28 500 військовослужбовців.

Ядерна зброя США була виведена з Південної Кореї після підписання в 1991 році антиядерної декларації між Республікою Корея і КНДР.