Джон Хантсман / REUTERS

У Кремлі заявили, що реанімація відносин США і РФ - в інтересах усього світу, і сподіваються, що новий посол США в Росії Джон Хантсман зробить вклад у цей процес.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

За його словами, президент РФ є «послідовним прихильником реанімації» відносин між США і Росією.

Відео дня

«Він (Путін) вважає, що це в інтересах не лише народів двох країн, а й усього світу. Причому президент Путін послідовний у цьому своєму переконанні», - підкреслив Пєсков.

За його словами, Путін не раз підкреслював, що, на жаль, «реалізація таких намірів поодинці неможлива без партнерів».

«Поки що з взаємністю є певні проблеми, але, безумовно, ми сподіваємося, що на чолі з новим послом принаймні американське диппредставництво в Москві зможе робити свій вагомий внесок у справу реставрації наших відносин від тієї шкоди, якої завдано діями Вашингтона», - сказав Пєсков.

Читайте такожЧого чекати від нового посла США в Росії

При цьому він зазначив, що сьогодні Хантсман вручить вірчі грамоти Путіну.

Як повідомляв УНІАН, 19 липня президент США Дональд Трамп висунув колишнього губернатора штату Юта Хантсмана на посаду посла США в Росії.

57-річний Хантсман в 1992-1993 роках обіймав посаду посла США в Сінгапурі, в 2005-2009 роках був губернатором штату Юта, в 2009-2011 роках - послом США в Китаї. У 2011 році оголошував про намір брати участь у президентських виборах як кандидат від Республіканської партії, проте пізніше виступив на підтримку Мітта Ромні.

Хантсман вважається прихильником жорсткої лінії щодо Росії. Він очолював експертно-аналітичний центр Atlantic Council.