Військове керівництво НАТО ухвалило рішення про посилення військового контингенту в Афганістані. Туди буде відряджено додаткову кількість військових, а також нове обладнання для частин, які вже перебувають у країні, передає Associated Press. В обговоренні брали участь керівники військових відомств 42 країн – учасників операції ООН під егідою НАТО.

За словами представника НАТО полковника Массімо Паніссі, поки що немає визначеності, скільки саме військовослужбовців країн НАТО буде відправлено до Афганістану. Про це країни-учасники блоку, швидше за все, домовляться на зустрічі в Братиславі, яка пройде 22-23 жовтня.

У США влада цієї країни ведуть дискусію про відправку до Афганістану додатково до 40 тис. солдат. Очікується, що рішення буде ухвалене президентом Бараком Обамою найближчим часом. 14 жовтня прем`єр-міністр Великої Британії Гордон Браун оголосив про збільшення контингенту військ цієї країни на 500 осіб.

Відео дня

Крім того, за словами М.Паніссі, на нинішній зустрічі було вирішено, що війська угруповання НАТО в Афганістані діятимуть там у рамках нової концепції. Вона полягає в першочерговому захисті цивільних у цій країні.