Чотирнадцять москвичів померли від грипу А/H1N1, повідомляє РІА “Новости” з посиланням на головного санітарного лікаря столиці Миколу ФІЛАТОВА. За його даними, серед померлих - дві вагітні жінки.

М.ФІЛАТОВ зазначив, що в більшості випадків причиною смерті стало невчасне звертання за медичною допомогою, а також наявність супутніх захворювань.

За інформацією головного санлікаря Москви, всього в місті підтверджено 1841 випадок зараження грипом H1N1, зокрема 771 випадок серед дітей. М.ФІЛАТОВ додав, що частка привізних випадків інфекції становить близько 20 відсотків.

Відео дня

19 листопада голова московського департаменту охорони здоров`я Андрій СЕЛЬЦОВСЬКИЙ повідомив, що в медустановах міста знаходяться 43 чоловіки, в яких підтверджено діагноз грипу А/H1N1.

За даними А.СЕЛЬЦОВСЬКОГО, в період з 9 по 15 листопада захворюваність на сезонний грип і ГРВІ в столиці знизилася на 25,7 відсотка.

Станом на 17 листопада, в Росії підтверджено 5613 випадків зараження грипом А/H1N1.

Як повідомляв УНІАН, станом на 19 листопада в Україні діагноз “грип А/H1N1” підтверджено у 225 чоловік, зокрема в 17 померлих.