Німеччина не перешкоджатиме вступу Туреччини до Європейського Союзу як повноправного члена, але наполягатиме на проведенні нею реформ, передбачених процесом євроінтеграції.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Анкарі міністр закордонних справ ФРН Гідо ВЕСТЕРВЕЛЛЕ, передає РІА “Новости”.

Глава дипломатії ФРН, зокрема, закликав Туреччину сприяти досягненню прогресу у врегулюванні багаторічної Кіпрської проблеми, а також виконати зобов`язання щодо забезпечення релігійних свобод, дотримання прав людини і свободи ЗМІ.

Відео дня

"Суворе дотримання Копенгагенських критерій (основні у переговорному процесі) є одним з найважливіших у процесі інтеграції", - сказав німецький міністр.

Як повідомлялося, переговори про вступ Туреччини в ЄС були розпочаті в 2005 році. За прогнозами експертів, стати повноправним членом Євросоюзу Анкара зможе протягом 10-15 років. Керівники низки країн ЄС, зокрема канцлер Німеччини Ангела МЕРКЕЛЬ і Президент Франції Ніколя САРКОЗІ, неодноразово виступали проти прийому Туреччини в ЄС, пропонуючи їй статус привілейованого партнера. В Анкарі у відповідь заявляють про неприйнятність варіанту привілейованого партнерства як альтернативи інтеграції в Євросоюз.