В МЗС Росії вважають за доцільне відкрити додатково 3-4 консульства для забезпечення інтересів громадян Росії в Україні.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це сьогодні сказав директор консульського департаменту МЗС РФ Андрій КАРЛОВ, виступаючи на «круглому столі» в Держдумі Росії «Про розвиток подвійного громадянства і становище громадян РФ, які постійно проживають і тимчасово перебувають за кордоном».

«Ми хотіли б відкрити 3-4 консульства додатково в Україні», - сказав А.КАРЛОВ.

Відео дня

За його словами, йдеться про міста України, де немає російських консульств.

Водночас, він відзначив, що це залежатиме від того, чи буде виділено на ці цілі додаткове фінансування.

«Питання в тому чи дадуть нам гроші чи ні. Це питання не тільки придбання будівель, насамперед у штатному розписі нашого департаменту. З того, що є додатково виділити людей для роботи в цих пунктах просто неможливо», - сказав А.КАРЛОВ.

Відповідаючи на питання УНІАН, яку позицію займає українська влада, він повідомив, що у вересні минулого року питання відкриття додаткових консульств порушувалося на консультаціях з українського боку

«Навіть за того уряду і за того президента якогось неприйняття я не бачив», - сказав він.

Він відзначив, що в консульстві РФ у Львові працює лише три людини, при тому, що «цей регіон складний для наших співвітчизників».

Окрім того, А.КАРЛОВ повідомив, що консульських установ у багатьох інших країнах також недостатньо.

У матеріалах до «круглого столу» «Про розвиток подвійного громадянства й становище громадян РФ, які постійно проживають і тимчасово перебувають за кордоном» повідомляється, що в країнах пострадянського простору на початок 2010 року перебувало майже 800 тис. російських громадян, з них в Україні – 85 тис.106 осіб.

Як відомо, на сьогодні працюють консульський відділ посольства Росії в Києві, генеральне консульство Росії в місті Харкові, генеральне консульство Росії в м.Одесі, генеральне консульство Росії в м.Львові і генеральне консульство Росії в м.Сімферополі.