Президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив, що не має планів передати президентський пост одному зі своїх синів.

"У мене таких планів, повірте, немає. Щоб мій син став президентом? Я якось говорив, що мої діти "наїлися" мого президентства, що навряд чи вони захочуть бути президентами після мене", - заявив Лукашенко в інтерв`ю агентству Рейтер, текст якого поширила президентська прес-служба.

Разом з тим, Лукашенко заявив, що не бачить чинників, які могли б примусити його відмовитися від участі в президентських виборах, запланованих на початок 2011 року.

Відео дня

"Прямо вам скажу, що зараз таких чинників, які б примусили мене відмовитися від участі в цих виборах, немає. Немає таких чинників, які б, знаєте, всьому народу давали сигнал, що Лукашенко не повинен брати участь в цих виборах", - сказав він.

"Напевно, навпаки, якби я відмовився, то народ би мене не зрозумів...", - додав Лукашенко.

При цьому білоруський лідер заявив про те, що ще не ухвалив остаточного рішення з питання своєї участі у виборах. "Що стосується моєї участі, я рішення цього не ухвалював. І, чесно вам скажу, що я не сиджу і не зважую за і проти, я просто про це не думаю", - сказав він.

Також, за словами Лукашенка, він не думав над тим, у якому віці залишить президентський пост. "Справа ж не у віці. А справа в стані людини і в можливості, в здатності забезпечити той або інший процес і виконати ті зобов`язання, які ти на себе береш. А народ, все це бачивши, зіставляє і голосує за або проти", - сказав він.

"Що стосується мого віку, то я вам повинен сказати, що я дуже рано став президентом, тому вам вже якоюсь мірою, напевно, набрид, а в моєму віці тільки-тільки стають зрілими політиками, тільки-тільки стають президентами", - додав президент Білорусі.

РІА "Новости"