Європейська комісія презентувала свої пропозиції до Стратегії Євросоюзу для Дунайського регіону, яка спрямована на розвиток значного економічного потенціалу та поліпшення екологічної ситуації у регіоні.

Про це УНІАН повідомили в Представництві Європейського Союзу в Україні.

"Я переконаний, що за допомогою Стратегії вдасться зробити реальний внесок у побудову кращого майбутнього для цієї частини Європи", - сказав Європейський комісар з регіональної політики Йоганесс ГАН.

Відео дня

Стратегія складається з детального плану дій та передбачає виконання низки завдань. Зокрема, планується вдосконалити мобільність та підвищити культурну привабливість регіону для розвитку туристичного бізнесу.

Також передбачається реалізувати низку проектів для поліпшення екології регіону: відновити якість води, провести заходи зі збереження тваринного та рослинного світу тощо.

Стратегія також спрямована на підвищення рівня життя населення, зокрема, через підтримку науково-дослідницького потенціалу, стимулювання освіти та розвитку інформаційних технологій регіону.

До реалізації також плануються численні проекти з нарощування інституційного потенціалу регіону, а також налагодження співробітництва у боротьбі проти організованої злочинності.

Крім того, Стратегія передбачає заходи зі збільшення вантажних перевезень по Дунаю на 20% до 2020 року, з відновлення екосистеми Чорного моря зразка 1960 року до 2020 року, із забезпечення усіх громадян ЄС регіону доступом до швидкісного Інтернету до 2013 року, а також із захисту популяції осетрових до 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, Єврокомісія виділила 100 млрд. євро на фінансування Стратегії Євросоюзу для Дунайського регіону.

Стратегія об’єднує 14 країн: Німеччину, Австрію, Угорщину, Чехію, Словаччину, Словенію, Болгарію, Румунію, Хорватію, Сербію, Боснію та Герцеговину, Чорногорію, Молдову та Україну.